تحولات منطقه

استاندار خراسان رضوی همزمان با روز ملی صادرات گفت: پس از سال‌ها اختلاف نظر در حوزه‌های مختلف سیاست، فرهنگ و اقتصاد به این نتیجه رسیدیم که باید دست در دست هم قدم برداریم و اگر همه با هم با تمام تلاش حرکت کنیم باز هم کارمان سخت است.

استاندار خراسان رضوی به مناسبت روز ملی صادرات: گام نخست انتخاب شایسته‌ترین مدیران است
زمان مطالعه: ۳ دقیقه

غلامحسین مظفری با اشاره به ظرفیت‌های خاص استان خراسان رضوی افزود: اگر مسائل را واقعی ببینیم شرایط سختی داریم و مقاومت در این زمینه نیز کار بسیار سختی بوده است. امیدواریم شرایطمان در حوزه ارتباطات داخلی و بین‌الملل به سامان برسد چون همه به عقلانیت رسیدیم که در کنار هم بودن یک ضرورت است.وی با بیان اینکه تلاش ما این است که از همه ظرفیت‌ها استفاده کنیم، ادامه داد: نخستین گام ما، انتخاب بهترین و شایسته‌ترین مدیرانی است که باید با هم کار کنیم.استاندار خراسان رضوی با اشاره به وظایف تفکیک و تعریف شده بخش خصوصی و دولت، گفت: اگر هر کدام به وظایف خود عمل کنند مشکلات حل می‌شود.

مظفری با بیان اینکه این گونه نیست که مقررات، ضوابط و آیین‌نامه‌های موجود بهترین باشد، افزود: برگشت ارز صادرات و چندنرخی بودن ارز موضوعاتی است که باید بازنگری شود و اکنون باید تحلیل کنیم آیا این روندها موفق بوده یا خیر و برای حل مسائلی که چالش و مانع بوده باید کاری کرد.

وی با اشاره به ظرفیت‌های بخش خصوصی استان گفت: خواهش من این است بخش خصوصی استان که ظرفیت متحدی نیز دارد در کنار ما باشد. باید شورایی مشورتی در حوزه اقتصاد، صنعت و تجارت داشته باشیم که حلقه واسط باشد، به عنوان مثال بخش خصوصی برخی از لوایح پیشنهادی را از این طریق بنویسد یا طرح‌هایی را به نمایندگان مجلس پیشنهاد دهد و الگوهایی را معرفی کند.

مظفری ادامه داد: به تعبیر من، مرزهای جغرافیایی تعیین‌کننده نیست به لحاظ مبادلات مالی، مسائلی وجود دارد ولی شما فعالان اقتصادی با تجربه‌هایی که دارید راه‌هایی برایش پیدا کردید، بنابراین می‌توان در قالب کنسرسیوم‌هایی به رفع این مسائل پرداخت. با مجموعه‌های خارج از کشور به تعاریف مشترکی برسیم و فعالیت‌ها را با یک رویه و روال بهتری پیگیری کنیم.
انطباق اهداف دولت و بخش خصوصی بر یکدیگر

رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن مشهد نیز با اشاره به نخستین حضور استاندار در جمع فعالان اقتصادی گفت: امروز ما در شرایطی هستیم که به نظر می‌رسد اهداف دولت و بخش خصوصی برای کمک به توسعه اقتصاد کشور بر هم منطبق شده و در واقع این احساس وجود دارد. حداقل ما در استان می‌توانیم با هم به نتایجی که به توسعه اقتصادی کشور می‌انجامد، برسیم.محمدرضا توکلی‌زاده افزود: با وفاق و همدلی میان مسئولان و مردم مشکلاتی که سال‌هاست مقابل راه پیشرفت ملت ایران ایستادند، قابل حل خواهد بود در صورتی ‌که این همدلی به معنای واقعی کلمه میان مردم و مسئولان ایجاد شود.
لطفاً تیم اقتصادیتان سیاسی نباشد

رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت خراسان رضوی نیز در این مراسم با بیان اینکه بخش خصوصی بخش همگرایی است که تمام قد و با تمام ظرفیت‌هایش در رکاب شما خواهد بود، گفت: خالص‌سازی نه تنها برای مدیریت کشور آورده‌ای ندارد بلکه بسیار آسیب‌زاست. خواهش ما این است که به تأسی از رئیس جمهور در چیدمان تیم اقتصادی خود صرفاً نگاه تخصصی، توجه به توانمندی و رزومه قبلی افراد داشته باشید و به هیچ عنوان نگاه سیاسی نداشته باشید و نیم‌نگاهی هم به نظر مشورتی تشکل‌های بخش خصوصی داشته باشید.

فیروز ابراهیمی ادامه داد: با کمک آقای پژمان‌فر و همه تشکل‌های بخش خصوصی روی موضوع افزایش نسبت مصارف به منابع کار کردیم، نسبت مصارف به منابع ما ۶۸درصد بوده و در حال حاضر به ۷۱ درصد رسیده که برای رونق صنعت و تولید نیاز است این رقم به ۸۵ درصد برسد که ۳۰ هزار میلیارد تزریق منابع به اقتصاد استان را به دنبال خواهد داشت.

وی با اشاره به مسئله افزایش دریافت مالیات در سال ۱۴۰۳ نسبت به سال قبل تأکید کرد: اگر قرار باشد اداره کل مالیات به جای ۱۹ هزار میلیارد مالیات سال گذشته، ۳۸ هزار میلیارد در سال جاری مالیات دریافت کند، به تولید ما جفا کرده و اگر دریافت نکند، شاید تخلف سازمانی انجام داده باشد و این اتفاق با مسئله حمایت از تولید و کمک به فضای کسب و کار تناقض آشکار دارد و نیاز به اصلاح دارد.

تسهیل فرایند دریافت منابع برای واحدهای صنعتی ضروری است

رئیس انجمن مدیران صنایع خراسان رضوی هم با اشاره به مسئله تأمین زیرساخت‌های اساسی استان، گفت: زیرساخت‌هایی چون آب، گاز و جاده‌ها نه تنها برای توسعه صنایع حیاتی هستند بلکه نقش کلیدی در جذب سرمایه‌گذاران دارند و رفع این مسائل اهتمام ویژه‌ای می‌طلبد.حسین محمودی با اشاره به ضرورت تأمین سرمایه در گردش برای واحدهای تولیدی افزود: متأسفانه در سال اخیر دسترسی به منابع مالی و تأمین سرمایه به یک چالش اساسی تبدیل شده است و نیازمند راهکارهای مؤثر هستیم که سبب تسهیل فرایند دریافت تسهیلات برای واحدهای تولیدی شود.

وی با اشاره به اهمیت نقش تشکل‌های استان در زمینه ارائه مشاوره و ایجاد ارتباط مؤثر با آن‌ها افزود: در سال‌های اخیر ارتباطات میان دولت و بخش خصوصی به ویژه تشکل‌های صنعتی کمرنگ شده است. ما به عنوان نمایندگان صنایع خواستار آن هستیم این ارتباطات برقرار شود و صدای ما به عنوان بخشی از جامعه اقتصادی استان به گوش تصمیم‌گیران برسد.

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.